Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 

 

 

 

 

 

 

 

 
De "Sean Kelly Classic" is geen gewone toertocht! De aard van het parcours maakt de "Sean Kelly Classic" een zware en moeilijk in te schatten tocht dan de meeste Vlamingen en Nederlanders gewend zijn op hun vlakke wegen. Daarom dienen je fiets en je conditie in goede staat te zijn.

Kijk je fiets na: check je banden, binnenbanden en remblokken en vervang ze indien nodig. Staat je stuur nog vast? Controleer ketting, tandwielen en versnellingsapparaat en vervang of stel bij waar nodig. Monteer eventueel aangepaste kronen voor het zwaardere klimwerk; al je kapot zit kan een tandje meer van pas komen!
Doe dit enkele weken van te voren zodat je alles kan inrijden en je nog aanpassingen kan doen.

Wees extra voorzichtig op het parcours: er is veel volk op de baan, er is het gewone verkeer en er zijn niet alleen de beklimmingen, maar ook de afdelingen; hierbij kan je snelheid aardig oplopen en in de bochten onder de bomen kan het vochtig zijn: anticiperen is de boodschap! Rem tijdig, maar niet constant, anders slijten je remblokken overmatig en de velg kan oververhit geraken met eventueel een klapband als gevolg.
 
Tot slot: de "Sean Kelly Classic" is geen koers! Respecteer de verkeersregels en wees hoffelijk! Haantjesgedrag is uit den boze! De deelnemers dienen de richtlijnen van de signaalgevers strikt op te volgen.

Download zeker ook de 112BE APP